Oktoberfest 2021: onzekerheid en optimisme in coronatijden

Het is alweer september! Het najaar is voor ons als feestwinkel altijd een drukke en leuke periode. In september en oktober trappen we af met Oktoberfest, gevolgd door Halloween in oktober, Sinterklaas in november en natuurlijk de feestdagen om het jaar mee af te sluiten. Maar helaas zitten we nu, net als vorig jaar, weer in grote onzekerheid over wat er gevierd zal kunnen worden en hoe. In de zomer gingen de meeste evenementen door de coronamaatregelen helaas wéér niet door. Voor de komende maanden is er nog steeds veel onduidelijk. En zo zaten wij de hele zomer alweer te puzzelen: wat gaat er gebeuren en welke plannen maken we?

Oktoberfest Ede 2021
Net als de gehele evenementenbranche en iedereen die daar betrokken bij is, hebben we ons in deze crisis extreem flexibel op moeten stellen. Helemaal geen thuisfeestjes, kleine thuisfeestjes, kleine evenementen in de buitenlucht, geen evenementen, wel evenementen maar met toegangseisen: de steeds veranderende maatregelen maken het lastig om vooruit te plannen. Het ‘officiële’ Oktoberfest 2021 in Duitsland is al vroeg in het jaar gecanceld. Ook is er vooralsnog geen Oktoberfest in Ede. Maar de overige feesten hier in Nederland, daar kan nog van alles aan veranderen. Normaal gesproken beginnen we een paar maanden voor een feestdag al met inkopen doen en plannen maken. En zeker nu, want de internationale handel ligt nog steeds een beetje op z’n gat. Last minute bestellen is daardoor geen optie. Maar hoeveel lederhosen moet je inkopen als zowel het scenario van ‘helemaal geen feestjes’ als het scenario ‘alles mag weer’ openliggen? En alle mogelijke scenario’s daartussenin ook?

Puzzelen met inkopen doen
Na een jaar met nauwelijks feesten kunnen we als lokale ondernemer niet groots investeren in een voorraad feestartikelen die vervolgens niet verkocht kan worden. Maar te voorzichtig zijn met Dirndl-jurkjes en feestversiering inkopen, geeft het risico dat we met lege handen zitten als ineens de seinen toch op groen springen. Kortom: flinke breinbrekers. Momenteel lijkt het er gelukkig op dat Oktoberfest 2021 (in aangepaste vorm) door kan gaan. Super toll! We zijn de schappen dus toch weer aan het vullen met de mooiste Oktoberfestkostuums en vrolijke feestartikelen. We hopen op een ouderwets spetterend bierfestijn! Ondertussen puzzelen we nog even verder voor Halloween en Sinterklaas, maar we blijven optimistisch en verwelkomen je graag in onze winkel.

PS: tijdens de winkelsluiting in de winter hebben we niet bij de pakken neergezeten. Met flink wat verbeteringen, een assortiment van 15.000 feestartikelen en een compleet nieuwe look is onze nieuwe webshop nu online.

Wij houden het graag gezellig en gebruiken alleen standaard functionele cookies! :)